Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym musem wiśniowym. O małym nakładzie pracy. Dobrze schłodzony smakuje wybornie. Polecam.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8661
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8661
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Tortownicę 20x27 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie ułożyć biszkopty. Jajka utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Mieszać i dodawać stopniowo twaróg oraz mąkę pszenną. W garnku zagotować śmietanę. Na śmietanę wlewać stopniowo masę jajeczno-serową. Podgrzewać i mieszać aż masa zgęstnieje. Kiedy pokajawią się bąble wyłączyć gaz. Masę wylać na biszkopty. Schłodzić. Galaretki cytrynowe dokładnie rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Połączyć z musem wiśniowym. Jak masa będzie schłodzona wylać na sernik. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Schłodzony sernik kroić i zajadać. Smacznego.