Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym musem wiśniowym. O małym nakładzie pracy. Dobrze schłodzony smakuje wybornie. Polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11104
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5414
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13342
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11104
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5414
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13342
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5099
Składniki
Tortownicę 20x27 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie ułożyć biszkopty. Jajka utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Mieszać i dodawać stopniowo twaróg oraz mąkę pszenną. W garnku zagotować śmietanę. Na śmietanę wlewać stopniowo masę jajeczno-serową. Podgrzewać i mieszać aż masa zgęstnieje. Kiedy pokajawią się bąble wyłączyć gaz. Masę wylać na biszkopty. Schłodzić. Galaretki cytrynowe dokładnie rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Połączyć z musem wiśniowym. Jak masa będzie schłodzona wylać na sernik. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Schłodzony sernik kroić i zajadać. Smacznego.