Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe w przygotowaniu, pyszne, mięciutkie gruszki ugotowane na parze w ciepłym sosie czekoladowym.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13206
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 551
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 56
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13206
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 551
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 56
Składniki
Gruszki obieramy i odcinamy spód, aby mogły stać. Miąższ skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny i tak przygotowane gruszki układamy w naczyniu do gotowania na parze. Do garnka wlewamy 1 litr wody, doprowadzamy do wrzenia. Stawiamy naczynie z gruszkami i gotujemy pod przykryciem 15 minut lub do miękkości.
W między czasie w garnuszku na bardzo małym ogniu podgrzewamy śmietankę. Dodajemy cukier puder, czekoladę i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. UWAGA: nie można doprowadzić do wrzenia sosu, ponieważ czekolada może się zważyć!
Gruszki układamy na talerzach, polewamy ciepłym sosem i dekorujemy listkami mięty. Smacznego! :)