Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1024
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1024
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12930
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. W trakcie ubijania dodawać po jednym jajku. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić na gładką masę. Ciasto przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Gruszki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Każdy kawałek owocu obtoczyć w mące i ułożyć na cieście. Składniki na kruszonkę połączyć i wyłożyć na gruszki. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.