Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne,szybkie i proste ciasto z aromatem soczystych gruszek.Miałam ochotę na to ciasto od dłuższego czasu i wczoraj się dokonało i było warto:)przepis pochodzi z bloga:domowe-wypieki.blogspot.com
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5384
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5384
Składniki
Mąkę,cukry,kaszę,proszek do pieczenia,sodę,cynamon,oraz kakao wymieszać.Podzielić na 3 części.
Gruszki obrać,wydrążyć gniazda nasienne,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Spód tortownicy o średnicy ok.21 cm wyłożyć papierem do pieczenia,a jej boki wysmarować masłem.
Na dno tortownicy wysypać pierwszą część suchych składników,na nie rozłożyć połowę gruszek.Następnie wysypać drugą część suchych składników,rozłożyć pozostałą część gruszek.Na wierzch wysypać ostatnią część suchych składników oraz płatki migdałów.
Na wierzch zetrzeć masło na tarce o dużych oczkach i równomiernie rozłożyć na wierzch ciasta(masło powinno być zimne,najlepiej z zamrażarki).
Piec w temperaturze 180 stp.C.przez około 60 minut.Podczas pieczenia z tortownicy może wyciekać sok,dlatego najlepiej podłożyć poziom niżej jakąś blaszkę,w celu uniknięcia pobrudzenia piekarnika).