Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z dzieciństwa. Jest to bardzo proste , sycące ale i bardzo smaczne jedzonko, które możemy podać tylko z cynamonem i cukrem lub dodatkowo z startym jabłkiem. Polecam
garnek, talerze, łyżka, tarka,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Mleko zagotować dodając masło, do gotującego się mleka cały czas mieszając wsypywać kaszę manną. ( kaszy manny tyle jak gesty chcemy grysik to już sami musicie zdecydować ). Gotujemy około 3 - 5 minut na średnim ogniu cały czas mieszając. Gdy kasza manna zgęstnieje ściągamy z ognia, rozkładamy na talerze , posypujemy cukrem , cynamonem a na środek kładziemy starte jabłka. ( jabłka po starciu skrapiam sokiem z cytryny aby nie ściemniały, dosładzam delikatnie cukrem ). Deser gotowy . Smacznego
Kasza manna po ugotowaniu.
Deser gotowy do podania.