Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Posiekać masło z mąką, grysikiem i resztą składników i dobrze wyrobić ciasto. Formować na dłoni zgrabne kulki, spłaszczyć i zrobić na środku dołek, po czym nadziewać każde ciasteczko marmoladą lub dżemem albo na przemian. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez około pół godziny. Po upieczeniu możemy posypać płatkami kokosowymi, cukrem pudrem ale nie koniecznie. SMACZNEGO.