Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Posiekać masło z mąką, grysikiem i resztą składników i dobrze wyrobić ciasto. Formować na dłoni zgrabne kulki, spłaszczyć i zrobić na środku dołek, po czym nadziewać każde ciasteczko marmoladą lub dżemem albo na przemian. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez około pół godziny. Po upieczeniu możemy posypać płatkami kokosowymi, cukrem pudrem ale nie koniecznie. SMACZNEGO.