Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1376
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2651
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1376
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2651
Składniki
Posiekać masło z mąką, grysikiem i resztą składników i dobrze wyrobić ciasto. Formować na dłoni zgrabne kulki, spłaszczyć i zrobić na środku dołek, po czym nadziewać każde ciasteczko marmoladą lub dżemem albo na przemian. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez około pół godziny. Po upieczeniu możemy posypać płatkami kokosowymi, cukrem pudrem ale nie koniecznie. SMACZNEGO.