Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21188
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25302
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 102
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21188
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25302
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 102
Składniki
Posiekać masło z mąką, grysikiem i resztą składników i dobrze wyrobić ciasto. Formować na dłoni zgrabne kulki, spłaszczyć i zrobić na środku dołek, po czym nadziewać każde ciasteczko marmoladą lub dżemem albo na przemian. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez około pół godziny. Po upieczeniu możemy posypać płatkami kokosowymi, cukrem pudrem ale nie koniecznie. SMACZNEGO.