Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealne do kawki czy herbatki .Do tego kocyk,fajny film czy książka i jest dobrze. Polecam ciasteczka,są krucho-drożdżowe,nadziane marmoladą różaną.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Składniki
Drożdże ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym,śmietaną,jajkiem,żółtkiem. Następnie dodajemy przesianą mąkę i masło lub margarynę i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto-podczas wyrabiania podsypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części,by łatwiej było je wałkować.
Wałkujemy na duży placek zbliżony kształtem do prostokąta .Kroimy wzdłuż na paski szerokie na około 10 cm . Na środek paska dajemy marmoladę
Składamy pasek na pół i dokładnie zaklejamy krawędzie. Kroimy na niewielkie kawałki,każdy kawałek nacinamy kilka razy coś na kształt grzebienia :)Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 190 stopni :)
I gotowe :) polecam Wam gorąco te ciasteczka bo są pyszne :)