Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na stół świąteczny.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7126
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7126
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, wycinać szklanką i foremką do babeczek pary krążków. Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek do babeczek i upiec na złoty kolor.
Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je w piekarniku.
Uformować z rulonu ciasta trzonki grzybków, maczać końcówki w białku ubitym z odrobiną cukru następnie w maku, po czym je upiec w piekarniku. Do upieczonych kapeluszy nakładać dowolny biały krem i przykryć je krążkiem z dziurką. Włożyć trzonek w dziurkę a kapelusze posmarować ciemna polewą czekoladową i schłodzić w lodówce do następnego dnia. SMACZNEGO.