Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na stół świąteczny.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1264
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 285
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3243
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1264
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 285
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3243
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, wycinać szklanką i foremką do babeczek pary krążków. Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek do babeczek i upiec na złoty kolor.
Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je w piekarniku.
Uformować z rulonu ciasta trzonki grzybków, maczać końcówki w białku ubitym z odrobiną cukru następnie w maku, po czym je upiec w piekarniku. Do upieczonych kapeluszy nakładać dowolny biały krem i przykryć je krążkiem z dziurką. Włożyć trzonek w dziurkę a kapelusze posmarować ciemna polewą czekoladową i schłodzić w lodówce do następnego dnia. SMACZNEGO.