Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na stół świąteczny.
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 1587
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 453
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 1587
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 453
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, wycinać szklanką i foremką do babeczek pary krążków. Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek do babeczek i upiec na złoty kolor.
Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je w piekarniku.
Uformować z rulonu ciasta trzonki grzybków, maczać końcówki w białku ubitym z odrobiną cukru następnie w maku, po czym je upiec w piekarniku. Do upieczonych kapeluszy nakładać dowolny biały krem i przykryć je krążkiem z dziurką. Włożyć trzonek w dziurkę a kapelusze posmarować ciemna polewą czekoladową i schłodzić w lodówce do następnego dnia. SMACZNEGO.