Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na stół świąteczny.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164700
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 321
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 76
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164700
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 321
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 76
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, wycinać szklanką i foremką do babeczek pary krążków. Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek do babeczek i upiec na złoty kolor.
Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je w piekarniku.
Uformować z rulonu ciasta trzonki grzybków, maczać końcówki w białku ubitym z odrobiną cukru następnie w maku, po czym je upiec w piekarniku. Do upieczonych kapeluszy nakładać dowolny biały krem i przykryć je krążkiem z dziurką. Włożyć trzonek w dziurkę a kapelusze posmarować ciemna polewą czekoladową i schłodzić w lodówce do następnego dnia. SMACZNEGO.