Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na stół świąteczny.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 243
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 52
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 119
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16989
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 344
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 243
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 52
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 119
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16989
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 344
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, wycinać szklanką i foremką do babeczek pary krążków. Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek do babeczek i upiec na złoty kolor.
Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je w piekarniku.
Uformować z rulonu ciasta trzonki grzybków, maczać końcówki w białku ubitym z odrobiną cukru następnie w maku, po czym je upiec w piekarniku. Do upieczonych kapeluszy nakładać dowolny biały krem i przykryć je krążkiem z dziurką. Włożyć trzonek w dziurkę a kapelusze posmarować ciemna polewą czekoladową i schłodzić w lodówce do następnego dnia. SMACZNEGO.