Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są twarde, jak to herbatniki i mają delikatny posmak kardamonu. Można przechowywać je nawet kilka tygodni w zamkniętej puszce.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 746
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 256
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 746
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 256
Składniki
Utrzeć jajka z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodać mąkę z kardamonem. Wymieszać dobrze wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć bardzo gęstą kleistą konsystencję. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć ciastka na blachę, zostawić na całą noc. Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180C. Piec przez 10 minut aż zaczną się delikatnie rumienić.