Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są twarde, jak to herbatniki i mają delikatny posmak kardamonu. Można przechowywać je nawet kilka tygodni w zamkniętej puszce.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 823
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8204
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13065
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 404
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 823
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8204
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13065
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 404
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Składniki
Utrzeć jajka z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodać mąkę z kardamonem. Wymieszać dobrze wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć bardzo gęstą kleistą konsystencję. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć ciastka na blachę, zostawić na całą noc. Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180C. Piec przez 10 minut aż zaczną się delikatnie rumienić.