Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne kluseczki z makiem.
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub prekąske w pracy lub w s...
Odsłon: 104
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 1228
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4267
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub prekąske w pracy lub w s...
Odsłon: 104
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 1228
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4267
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy miód, mleko i mak. Chwilkę dusimy. Dodajemy pozostałe składniki i chwilkę dusimy. Kluski; Herbatę zaparzamy. Mąki przesiewamy, wlewamy gorącą herbatę. Mieszamy aż wszystko ładnie się połączy. Na koniec dodajemy olej. Następnie zagniatamy ciasto i odstawiamy na 15-20 minut. Do dużego garnka wlewamy wodę. Ciasto rwiemy na malutkie kawałeczki, możemy również rozwałkować i pokroić na dowolny kształt. Wrzucamy kluski do gotującej się wody, gotujemy do wypłynięcia (4-5 minut). Kluski odcedzamy i łączymy z makiem. Smacznego ;)