Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny deser.Do popołudniowej kawy i niespodziewanych gości.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 637
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1862
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 403
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 637
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1862
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 403
Składniki
Do miski wsypać:mąkę, cukier,cukier waniliowy,żółtka,śmietanę proszek do pieczenia,masło.Wyrobić ciasto.odłożyć małą kulkę na kruszonkę pozostałym wylepić blaszkę.Ciasto nakluć widelcem,podpiec.
Na podpieczone ciasto rozsmarować dżem na to ułożyć pokrojone w plasterki jabłka.
Ubić pianę z 4 białek dodając 5 łyżek cukru i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.Nałożyć na jabłka.Na wierzch rozkruszyć resztę ciasta..
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.Posypać cukrem pudrem.