Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny deser.Do popołudniowej kawy i niespodziewanych gości.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18525
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6831
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18525
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6831
Składniki
Do miski wsypać:mąkę, cukier,cukier waniliowy,żółtka,śmietanę proszek do pieczenia,masło.Wyrobić ciasto.odłożyć małą kulkę na kruszonkę pozostałym wylepić blaszkę.Ciasto nakluć widelcem,podpiec.
Na podpieczone ciasto rozsmarować dżem na to ułożyć pokrojone w plasterki jabłka.
Ubić pianę z 4 białek dodając 5 łyżek cukru i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.Nałożyć na jabłka.Na wierzch rozkruszyć resztę ciasta..
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.Posypać cukrem pudrem.