Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny deser.Do popołudniowej kawy i niespodziewanych gości.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12207
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12207
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Do miski wsypać:mąkę, cukier,cukier waniliowy,żółtka,śmietanę proszek do pieczenia,masło.Wyrobić ciasto.odłożyć małą kulkę na kruszonkę pozostałym wylepić blaszkę.Ciasto nakluć widelcem,podpiec.
Na podpieczone ciasto rozsmarować dżem na to ułożyć pokrojone w plasterki jabłka.
Ubić pianę z 4 białek dodając 5 łyżek cukru i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.Nałożyć na jabłka.Na wierzch rozkruszyć resztę ciasta..
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.Posypać cukrem pudrem.