Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i rozpływający się w ustach
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 618
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 858
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 394
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 618
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 858
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 394
Składniki
BISZKOPT: Całe jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy do tego wymieszaną ze sobą mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia, miksujemy do powstania gładkiej i jednolitej masy. Ciasto wylewamy do tortownicy (średnica 26 cm) i pieczemy ok. 30 minut (lub do suchego patyczka) w temp. 180 stopni.
MASA JABŁKOWA: Obrane jabłka ścieramy na tarce, wkładamy je do garnka, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki i mieszamy, aż się rozpuszczą. Odstawiamy, aby lekko przestygło.
Przestudzony biszkopt przekrajamy na pół. Na jedną połówkę wykładamy masę jabłkową i przykrywamy całość drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta oblewamy lukrem lub polewą.