Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z jabłkami i kruszonką, czyli nic innego jak jabłecznik / szarlotka to absolutna klasyka, która posmakuje każdemu. Nie jest zbyt słodka, bo przesadna słodycz nie pasuje mi do tego ciasta, pełna jabłek, z dużą ilością pysznej kruszonki.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32563
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 49
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 922
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 330
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32563
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 49
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 922
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 330
Składniki
Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy nim formę na tartę o średnicy 27cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia.
W międzyczasie obieramy jabłka, pozbawiamy je gniazd nasiennych i kroimy w dużą kostkę. Zasypujemy cukrem i prażymy na patelni przez około 10 minut, aż zaczną się rozpadać.
Zagniatamy wszystkie składniki na kruszonkę.
Jabłka wykładamy na podpieczony spód, posypujemy kruszonką. Pieczemy jeszcze przez około 15 minut, do zezłocenia kruszonki.