Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na super deser. Znikają szybciej niż się smażą :)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 75
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31237
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 396
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 75
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31237
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 396
Składniki
Wszystkie składniki oprócz jabłek umieszczamy w misce. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany, aby nie spływało z jabłek. W razie potrzeby dosypujemy mąki lub dolewamy mleka. Następnie jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki o szerokości około 5mm. Teraz należy wyciąć gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Jabłka maczamy w cieście i kładziemy na patelni. Smażymy na małym ogniu z obu stron na rumiano. Gotowe odkładamy na papierowy ręcznik. Na koniec można posypać cukrem pudrem.