Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na super deser. Znikają szybciej niż się smażą :)
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2425
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 858
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2425
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 858
Składniki
Wszystkie składniki oprócz jabłek umieszczamy w misce. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany, aby nie spływało z jabłek. W razie potrzeby dosypujemy mąki lub dolewamy mleka. Następnie jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki o szerokości około 5mm. Teraz należy wyciąć gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Jabłka maczamy w cieście i kładziemy na patelni. Smażymy na małym ogniu z obu stron na rumiano. Gotowe odkładamy na papierowy ręcznik. Na koniec można posypać cukrem pudrem.