Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na super deser. Znikają szybciej niż się smażą :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 70
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 70
Składniki
Wszystkie składniki oprócz jabłek umieszczamy w misce. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany, aby nie spływało z jabłek. W razie potrzeby dosypujemy mąki lub dolewamy mleka. Następnie jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki o szerokości około 5mm. Teraz należy wyciąć gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Jabłka maczamy w cieście i kładziemy na patelni. Smażymy na małym ogniu z obu stron na rumiano. Gotowe odkładamy na papierowy ręcznik. Na koniec można posypać cukrem pudrem.