Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na super deser. Znikają szybciej niż się smażą :)
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 251
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 354
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4463
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3693
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 251
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 354
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4463
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3693
Składniki
Wszystkie składniki oprócz jabłek umieszczamy w misce. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany, aby nie spływało z jabłek. W razie potrzeby dosypujemy mąki lub dolewamy mleka. Następnie jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki o szerokości około 5mm. Teraz należy wyciąć gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Jabłka maczamy w cieście i kładziemy na patelni. Smażymy na małym ogniu z obu stron na rumiano. Gotowe odkładamy na papierowy ręcznik. Na koniec można posypać cukrem pudrem.