Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i przepyszny deser na ciepło. Jabłka, bakalie i chrupiąca kruszonka. Idealny na jesienno-zimowe chłodne wieczory.
Naczynka do zapiakania - kokilki - 4sztuki
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 54
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 54
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Oprószamy z cynamonem i kardamonem. Układamy w 4 kokilkach. Posypujemy je żurawiną i rodzynkami. Kruszonka: Zimne masło zagniatamy z cukrem i mąkami, aż wszystkie składniki się połączą. Kawałki kruszonki układamy na owocach. Zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut. Deser podajemy na gorąco, solo, lub bardziej rozpustnie z gałką lodów lub bitą śmietaną.