Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i przepyszny deser na ciepło. Jabłka, bakalie i chrupiąca kruszonka. Idealny na jesienno-zimowe chłodne wieczory.
Naczynka do zapiakania - kokilki - 4sztuki
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Oprószamy z cynamonem i kardamonem. Układamy w 4 kokilkach. Posypujemy je żurawiną i rodzynkami. Kruszonka: Zimne masło zagniatamy z cukrem i mąkami, aż wszystkie składniki się połączą. Kawałki kruszonki układamy na owocach. Zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut. Deser podajemy na gorąco, solo, lub bardziej rozpustnie z gałką lodów lub bitą śmietaną.