Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i przepyszny deser na ciepło. Jabłka, bakalie i chrupiąca kruszonka. Idealny na jesienno-zimowe chłodne wieczory.
Naczynka do zapiakania - kokilki - 4sztuki
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 906
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22997
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15416
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 906
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22997
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15416
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Oprószamy z cynamonem i kardamonem. Układamy w 4 kokilkach. Posypujemy je żurawiną i rodzynkami. Kruszonka: Zimne masło zagniatamy z cukrem i mąkami, aż wszystkie składniki się połączą. Kawałki kruszonki układamy na owocach. Zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut. Deser podajemy na gorąco, solo, lub bardziej rozpustnie z gałką lodów lub bitą śmietaną.