Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie prezentujące się i smaczne róże.
Wodę zagotować z sokiem z cytryny.
Jabłka umyć, przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki.
Włożyć je do garnka z wodą i delikatnie przemieszać aby pokryły się zalewą.
Zakryć garnek pokrywką i zostawić tak na około 5 minut aż plasterki zmiękną.
Potem odsączyć je na sicie.
Ciasto pokroić na 6 pasków ( od węższej strony ).
Każdy pasek posmarować rozcieńczonym dżemem i wzdłuż paska z jednej strony kłaść plasterki jabłek tak aby zachodził jeden na drugi i aby wystawały trochę ponad ciasto ale nie za dużo bo będą wysuwać się podczas zwijania ).
Na końcach zostawić trochę wolnego beż jabłka.
Pasek bez jabłka założyć na ten z jabłkiem i zawinąć delikatnie ruloniki co w efekcie utworzy różę.
Tak przygotowane ciasta włożyć do wgłębień formy do pieczenia.
Piec 25-30 minut zakryte folią aluminiową w temperaturze 200 stopni a potem zdjąć folię i piec jeszcze około 8 minut kontrolując aby jabłka się nie spaliły.
Upieczone róże delikatnie wyjąć na kratkę i przestudzone oprószyć cukrem pudrem.
Zabawne marchewki z ciasta francuskiego to dobry pomysł na przyjęcie dla dzie...
Odsłon: 2782
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 178
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 195
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 70
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 117
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 94
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 178
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 195
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 70
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 117
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 94
Składniki
Wodę zagotować z sokiem z cytryny. Jabłka umyć, przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Włożyć je do garnka z wodą i delikatnie przemieszać aby pokryły się zalewą. Zakryć garnek pokrywką i zostawić tak na około 5 minut aż plasterki zmiękną. Potem odsączyć je na sicie. Ciasto pokroić na 6 pasków ( od węższej strony ). Każdy pasek posmarować rozcieńczonym dżemem i wzdłuż paska z jednej strony kłaść plasterki jabłek tak aby zachodził jeden na drugi i aby wystawały trochę ponad ciasto ale nie za dużo bo będą wysuwać się podczas zwijania ). Na końcach zostawić trochę wolnego beż jabłka. Pasek bez jabłka założyć na ten z jabłkiem i zawinąć delikatnie ruloniki co w efekcie utworzy różę. Tak przygotowane ciasta włożyć do wgłębień formy do pieczenia. Piec 25-30 minut zakryte folią aluminiową w temperaturze 200 stopni a potem zdjąć folię i piec jeszcze około 8 minut kontrolując aby jabłka się nie spaliły. Upieczone róże delikatnie wyjąć na kratkę i przestudzone oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Desery
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Desery
Słodkie kuleczki amarantusowe
Desery
Najprostsze ciasto owocowe które zawsze się udaje - ciasto jagodowe
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Pyszny i dość prosty w wykonaniu tort bez pieczenia. Spód to mieszanka wafli...
Odsłon: 44
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 43