Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska w sam raz na Halloween. Z przepisu wyszło mi 11 pająków.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę przelać do woreczka. Odciąć mały rożek i na papierze do pieczenia wyciskać kształt dużej litery L (potrzeba 66, ale lepiej zrobić kilka więcej na zapas, gdyby się niektóre złamały). Włożyć do lodówki. Herbatniki zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać 3 łyżki kakao i 1 łyżkę alkoholu (można zastąpić wodą). Na koniec wsypać zmielone herbatniki. Dokładnie zmiksować. Z masy formować kuleczki i obtaczać je w posypce czekoladowej. W każdą kulkę wbić po bokach 6 liter L jako nóżki (3 z każdej strony). Jako oczy użyć kandyzowanej skórki pomarańczowej. Gotowe pająki włożyć do lodówki.