Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska w sam raz na Halloween. Z przepisu wyszło mi 11 pająków.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3979
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 560
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3979
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 560
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę przelać do woreczka. Odciąć mały rożek i na papierze do pieczenia wyciskać kształt dużej litery L (potrzeba 66, ale lepiej zrobić kilka więcej na zapas, gdyby się niektóre złamały). Włożyć do lodówki. Herbatniki zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać 3 łyżki kakao i 1 łyżkę alkoholu (można zastąpić wodą). Na koniec wsypać zmielone herbatniki. Dokładnie zmiksować. Z masy formować kuleczki i obtaczać je w posypce czekoladowej. W każdą kulkę wbić po bokach 6 liter L jako nóżki (3 z każdej strony). Jako oczy użyć kandyzowanej skórki pomarańczowej. Gotowe pająki włożyć do lodówki.