Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska w sam raz na Halloween. Z przepisu wyszło mi 11 pająków.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326249
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12036
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16692
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326249
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12036
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16692
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5399
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę przelać do woreczka. Odciąć mały rożek i na papierze do pieczenia wyciskać kształt dużej litery L (potrzeba 66, ale lepiej zrobić kilka więcej na zapas, gdyby się niektóre złamały). Włożyć do lodówki. Herbatniki zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać 3 łyżki kakao i 1 łyżkę alkoholu (można zastąpić wodą). Na koniec wsypać zmielone herbatniki. Dokładnie zmiksować. Z masy formować kuleczki i obtaczać je w posypce czekoladowej. W każdą kulkę wbić po bokach 6 liter L jako nóżki (3 z każdej strony). Jako oczy użyć kandyzowanej skórki pomarańczowej. Gotowe pająki włożyć do lodówki.