Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zauroczona smakiem jaglano - truskawkowej Panna Cotty, postanowiłam przygotować Panna Cottę w wersji z mango, którą poczęstowałam znajomych - byli zachwyceni. Ci, którzy zarzekali się iż nie jadają kaszy, po spróbowaniu tego zdrowego deseru, zmienili zdanie ;)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 282
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5061
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4870
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44986
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 612
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 282
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5061
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4870
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44986
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 612
Składniki
Na początku przygotowujemy prosty mus z mango. 2 dojrzałe mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki i przekładamy do naczynia. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. * możemy zostawić kilka kawałków mango do dekoracji.
Następnie do garnka wlewamy litr mleka (ja użyłam tego bez laktozy, które jest słodsze w smaku), dodajemy zmieloną kaszę jaglaną, 4 łyżki cukru trzcinowego, 4 łyżki musu z mango i dwie łyżeczki masła. Wszystko zagotowujemy do momentu zgęstnienia. Podczas gotowania cały czas mieszamy zawartość garnka, aby zapobiec powstaniu grudek. Gotową masę przelewamy do foremek do babeczek, schładzamy i wstawiamy do lodówki do stężenia. Kiedy Panna Cotta stężeje, wyjmujemy ją z foremek, przekładamy na talerzyki i polewamy wcześniej przygotowanym musem z mango. Życzę smacznego! :)