Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zauroczona smakiem jaglano - truskawkowej Panna Cotty, postanowiłam przygotować Panna Cottę w wersji z mango, którą poczęstowałam znajomych - byli zachwyceni. Ci, którzy zarzekali się iż nie jadają kaszy, po spróbowaniu tego zdrowego deseru, zmienili zdanie ;)
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4359
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 272
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4359
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 272
Składniki
Na początku przygotowujemy prosty mus z mango. 2 dojrzałe mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki i przekładamy do naczynia. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. * możemy zostawić kilka kawałków mango do dekoracji.
Następnie do garnka wlewamy litr mleka (ja użyłam tego bez laktozy, które jest słodsze w smaku), dodajemy zmieloną kaszę jaglaną, 4 łyżki cukru trzcinowego, 4 łyżki musu z mango i dwie łyżeczki masła. Wszystko zagotowujemy do momentu zgęstnienia. Podczas gotowania cały czas mieszamy zawartość garnka, aby zapobiec powstaniu grudek. Gotową masę przelewamy do foremek do babeczek, schładzamy i wstawiamy do lodówki do stężenia. Kiedy Panna Cotta stężeje, wyjmujemy ją z foremek, przekładamy na talerzyki i polewamy wcześniej przygotowanym musem z mango. Życzę smacznego! :)