Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko słony karmel z daktyli i masła orzechowego, połączony z kaszą jaglaną tworzy ciasto idealne!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8388
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8388
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku z wiórkami kokosowymi. Lekko przestygniętą miksujemy na gładką masę i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Wszystkie składniki na spód miksujemy i wylepiamy spód formy (20 cm). Wstawiamy do zamrażarki. 3. Składniki na karmel również miksujemy na w miarę gładką masę.
Na utwardzony spód wykładamy masę z kaszy jaglanej, a na to masę karmelową. Posypujemy na koniec orzeszkami i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.