Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia, idealne na wielkanocny stół - ale nie tylko.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3936
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19917
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3038
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4250
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3936
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19917
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3038
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4250
Składniki
Blaszkę 25×36 cm wykładamy folią aluminiową. Spód wykładamy biszkoptami. Nasączamy je delikatnie wodą z cukrem i sokiem cytrynowym. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Studzimy.
Śmietankę ubijamy na sztywno. Ser miksujemy z cukrem pudrem i galaretką cytrynową. Dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie łączymy całość za pomocą rózgi lub szpatułki (nie kiksujemy!!!). Masę wylewamy na biszkopty. Odstawiamy do stężenia. Galaretki przezroczyste rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Studzimy.
Brzoskwinie odsączamy z syropu. Układamy na wierzchu ciasta. Zalewamy tężejącą przezroczystą galaretką. Odstawiamy w chłodne miejsce – najlepiej na całą noc.