Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia, idealne na wielkanocny stół - ale nie tylko.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35710
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35710
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Blaszkę 25×36 cm wykładamy folią aluminiową. Spód wykładamy biszkoptami. Nasączamy je delikatnie wodą z cukrem i sokiem cytrynowym. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Studzimy.
Śmietankę ubijamy na sztywno. Ser miksujemy z cukrem pudrem i galaretką cytrynową. Dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie łączymy całość za pomocą rózgi lub szpatułki (nie kiksujemy!!!). Masę wylewamy na biszkopty. Odstawiamy do stężenia. Galaretki przezroczyste rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Studzimy.
Brzoskwinie odsączamy z syropu. Układamy na wierzchu ciasta. Zalewamy tężejącą przezroczystą galaretką. Odstawiamy w chłodne miejsce – najlepiej na całą noc.