Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciąg dalszy fazy bananowej :-) przepis znalazłam na stronie Feeria Smaków na słodko, wypróbowałam i postanowiłam się z Wami nim podzielić ... przepysznie puszyste czekoladowo-bananowo-rumowe cudo :-)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1762
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6055
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1762
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6055
        
        
                Składniki
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, nadal podgrzewając wlać rum i śmietankę - ubijać na gładką masę. Odstawić. Banany utrzeć blenderem, dodać cukier, kawę i żółtka - ucierać mikserem, aż masa będzie gładka i puszysta. Po łyżce dodawać masę czekoladową. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie, łyżką, wmieszać do masy. Gotowy mus przełożyć do pucharków, lub wysmarowanej masłem małej tortownicy. Wstawić na minimum 5 godzin do lodówki (najlepiej na całą noc - lepiej się zetnie). Smacznego :-)