Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciąg dalszy fazy bananowej :-) przepis znalazłam na stronie Feeria Smaków na słodko, wypróbowałam i postanowiłam się z Wami nim podzielić ... przepysznie puszyste czekoladowo-bananowo-rumowe cudo :-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3278
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 597
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3713
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 278
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 463
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3278
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 597
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3713
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 278
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 463
Składniki
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, nadal podgrzewając wlać rum i śmietankę - ubijać na gładką masę. Odstawić. Banany utrzeć blenderem, dodać cukier, kawę i żółtka - ucierać mikserem, aż masa będzie gładka i puszysta. Po łyżce dodawać masę czekoladową. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie, łyżką, wmieszać do masy. Gotowy mus przełożyć do pucharków, lub wysmarowanej masłem małej tortownicy. Wstawić na minimum 5 godzin do lodówki (najlepiej na całą noc - lepiej się zetnie). Smacznego :-)