Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11351
Dodano: 28.11.2011
Odsłon: 20764
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, nadal podgrzewając wlać rum i śmietankę - ubijać na gładką masę. Odstawić. Banany utrzeć blenderem, dodać cukier, kawę i żółtka - ucierać mikserem, aż masa będzie gładka i puszysta. Po łyżce dodawać masę czekoladową. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie, łyżką, wmieszać do masy. Gotowy mus przełożyć do pucharków, lub wysmarowanej masłem małej tortownicy. Wstawić na minimum 5 godzin do lodówki (najlepiej na całą noc - lepiej się zetnie). Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Annuar 29 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Od samego czytania zakochałam się w tym musie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz