Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1132
Dodano: 18.03.2015
Odsłon: 2018
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Fasolę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc.
Fasolę gotujemy ok.20 minut w wodzie w której się moczyła. Po tym czasie zmieniamy wodę i gotujemy do momentu aż fasola będzie się rozpadać. Odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Zimnego Jasia łączymy z cukrem i blenderujemy razem aż uzyskamy dość gładką masę.
Zblenderowaną masę stawiamy na malutkim gazie i podgrzewamy do momentu aż masa zrobi się ciemniejsza i zgęstnieje. Uwaga:trzeba cały czas mieszać gdyż masa łatwo może się przypalić.
Do wystudzonej masy wsypujemy herbatniki i dokładnie ze sobą łączymy. Dłonie zwilżamy oliwą i formujemy kulki wielkości orzecha. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)