Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładny dla oka, smaczny i szybki w przygotowaniu deser.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17668
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1780
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15325
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5555
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9063
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17668
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1780
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15325
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5555
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9063
Składniki
W rondelku roztopić masło na średnim ogniu. Dodać żurawinę i zmniejszyć ogień. Następnie dodać cukier, sok jabłkowy i gotować, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać startą skórkę z pomarańczy i odstawić do wystygnięcia.
Połową mieszkanki żurawinowej napełnić 4 salaterki. Na mieszankę nałożyć jogurt. Czynność powtórzyć. Na wierzchnią warstwę jogurtu posypać skórkę z pomarańczy i suszoną żurawinę. Podawać natychmiast. Smacznego :)