Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładny dla oka, smaczny i szybki w przygotowaniu deser.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Składniki
W rondelku roztopić masło na średnim ogniu. Dodać żurawinę i zmniejszyć ogień. Następnie dodać cukier, sok jabłkowy i gotować, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać startą skórkę z pomarańczy i odstawić do wystygnięcia.
Połową mieszkanki żurawinowej napełnić 4 salaterki. Na mieszankę nałożyć jogurt. Czynność powtórzyć. Na wierzchnią warstwę jogurtu posypać skórkę z pomarańczy i suszoną żurawinę. Podawać natychmiast. Smacznego :)