Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynny włoski deser w nieco lżejszej, jogurtowej wersji. Z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi, niczym pralinki rafaello. Wzbogacona płatkami jaglanymi o wysokiej wartości odżywczej. Idealnie kremowa, rozpływająca się w ustach - po prostu panna cotta.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 796
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113310
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1317
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 831
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 796
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113310
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1317
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 831
Składniki
Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody i rozpuścić w mikrofalówce podgrzewając ją przez ok, 10 sekund (nie doprowadzając do wrzenia). W rondelku zagotować mleko z czekoladą połamaną na kostki. Stopniowo dodawać płatki jaglane, mleko w proszku i wiórki kokosowe, cały czas dokładnie mieszając. Gotować ok. 2-3 minut na średnim ogniu, odstawić do przestudzenia. Jogurt wymieszać z miodem i żelatyną, następnie dodać ugotowane płatki.
Masę przelać do filiżanek i odstawić do lodówki na czas stężenia (ok.1-2h). Podawać z ulubioną konfiturą lub dżemem, uprzednio podważając boki nożykiem i zanurzając na kilka sekund w naczyniu z ciepłą wodą (by łatwiej było wyjąć ją z formy).. Smacznego. :)