Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpatka w innym wydaniu, mniej słodsza niż tradycyjna co nie znaczy że mniej smaczna.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3112
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 151
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6630
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 87
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3112
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 151
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6630
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 87
Składniki
Wodę gotujemy z masłem i solą. Do gotującej dodajemy mąkę i energicznie rozcieramy grudki. Gdy wystygnie wbijamy jajka i dodajemy kakao ucieramy na gładka masę. Dwie takie same, duże blaszki do pieczenia smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką, wykładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika na 30 minut, pieczemy w 170 stopniach. Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem, do trzeciej wsypujemy proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną oraz kakao, gotujemy budyń. Gdy wystygnie nam ciasto i budyń, ucieramy masło na puch a następnie dodajemy po łyżce budyniu. Gotową masę wykładamy na jeden blat ciasta przykrywamy drugim. Możemy udekorować cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekolada gorzką.