Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpatka w innym wydaniu, mniej słodsza niż tradycyjna co nie znaczy że mniej smaczna.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116515
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7966
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1524
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116515
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7966
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1524
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Składniki
Wodę gotujemy z masłem i solą. Do gotującej dodajemy mąkę i energicznie rozcieramy grudki. Gdy wystygnie wbijamy jajka i dodajemy kakao ucieramy na gładka masę. Dwie takie same, duże blaszki do pieczenia smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką, wykładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika na 30 minut, pieczemy w 170 stopniach. Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem, do trzeciej wsypujemy proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną oraz kakao, gotujemy budyń. Gdy wystygnie nam ciasto i budyń, ucieramy masło na puch a następnie dodajemy po łyżce budyniu. Gotową masę wykładamy na jeden blat ciasta przykrywamy drugim. Możemy udekorować cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekolada gorzką.