Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowe ciasto z brzoskwiniami, morelami i jagodami

Kakaowe ciasto z brzoskwiniami, morelami i jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 829

Dodano:

Odsłon: 1925

Kruche ciasto z owocami. Jest bardzo dobre w smaku, polecam :-)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami, morelami i jagodami

Przygotowanie

  1. · Z żółtek, mąki pszennej, kakao, cukru, masła i proszku do pieczenia zagnieść ciasto.
    · Podzielić je na dwie części ( jedna większą, drugą mniejszą).
    · Wstawić ciasto na 30 minut do lodówki.
    · Przygotować brzoskwinie, morele i jagody.
    · Przygotować blaszkę, wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć na papier większą część ciasta z lodówki.
    · Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10-15 minut.
    · Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika.
    · Podpieczone ciasto posypać bułką tartą, następnie na bułkę wyłożyć truskawki.
    · Z białek ubić pianę ( można dodać szczyptę soli, ale niekoniecznie), do ubitej piany dodać kisiel wiśniowy + trochę cukru, jeśli ktoś lubi słodkie.
    · Ubitą pianę wyłożyć na brzoskwinie i morele.
    · Na pianę położyć jagody, a na to pozostałe z lodówki ciasto ( osobiście skubałam małe cząstki i kładłam na pianę ).
    · Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 35 minut do zrumienienia.
    · Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
    · SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń