Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy. Subtelne i delikatne ciastko w formie kanapki.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85153
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2448
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3873
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7049
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85153
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2448
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3873
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7049
Składniki
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć warstwę herbatników.
Truskawki umyć , usunąć szypułki , zblendować .Śmietanę ubić na sztywno , dodawać partiami ser mascarpone i mus truskawkowy , wymieszać na końcu dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać i wyłożyć na herbatniki.
Ułożyć warstwę herbatników, wolne miejsca od brzegu blaszki uzupełnić pokruszonymi herbatnikami.
Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje. Przed podaniem polać sosem czekoladowym lub zrobić kleks z bitej śmietany.