Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy. Subtelne i delikatne ciastko w formie kanapki.
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 99
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1253
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 783
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 911
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 99
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1253
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 783
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 911
Składniki
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć warstwę herbatników.
Truskawki umyć , usunąć szypułki , zblendować .Śmietanę ubić na sztywno , dodawać partiami ser mascarpone i mus truskawkowy , wymieszać na końcu dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać i wyłożyć na herbatniki.
Ułożyć warstwę herbatników, wolne miejsca od brzegu blaszki uzupełnić pokruszonymi herbatnikami.
Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje. Przed podaniem polać sosem czekoladowym lub zrobić kleks z bitej śmietany.