Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki , aksamitny , wprost na upały , gdy nie trzeba włączać piekarnika.
Okrągła blaszka o średnicy 22 cm, robot
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Okrągłą blaszkę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć ciasteczka , wolne przestrzenie uzupełnić pokruszonymi. Posmarować masą krówkową.
Morele umyć , usunąć pestki, pokroić w półkrązki. Śmietankę ubić na sztywno, dodawać ser ubijać dalej, na koniec dodać krzepnącą galaretkę , wyłożyć na ciasto.
Udekorować morelami. Czekoladę zetrzeć na wiórki , posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.