Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki , aksamitny , wprost na upały , gdy nie trzeba włączać piekarnika.
Okrągła blaszka o średnicy 22 cm, robot
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Okrągłą blaszkę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć ciasteczka , wolne przestrzenie uzupełnić pokruszonymi. Posmarować masą krówkową.
Morele umyć , usunąć pestki, pokroić w półkrązki. Śmietankę ubić na sztywno, dodawać ser ubijać dalej, na koniec dodać krzepnącą galaretkę , wyłożyć na ciasto.
Udekorować morelami. Czekoladę zetrzeć na wiórki , posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.