Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych oponek postanowiłam zrobić w formie świątecznej a wszyscy w dni karnawałowe lubimy zjeść coś słodkiego. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu według sprawdzonego przepisu, idealne do filiżanki porannej lub południowej, aromatycznej kawy i herbaty. Spróbuj i przekonaj się sama.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1484
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 600
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1484
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 600
Składniki
1. Twaróg mielę maszynką do mielenia i przekładam do miski, wsypuję mąkę, sól, sodę, dodaję żółtka, śmietanę i wyrabiam ciasto. Jeżeli ciasto jest klejące należy dodać trochę mąki.
2. Ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuję na 3 mm grubości. 3. Następnie foremką gwiazdką wycinam gwiazdki a w każdej gwiazdce wycinam środek najlepiej kieliszkiem.
4. Smażę na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni.
5. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem. 6. Gotowe. 7. Smacznego.