Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych oponek postanowiłam zrobić w formie świątecznej a wszyscy w dni karnawałowe lubimy zjeść coś słodkiego. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu według sprawdzonego przepisu, idealne do filiżanki porannej lub południowej, aromatycznej kawy i herbaty. Spróbuj i przekonaj się sama.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
1. Twaróg mielę maszynką do mielenia i przekładam do miski, wsypuję mąkę, sól, sodę, dodaję żółtka, śmietanę i wyrabiam ciasto. Jeżeli ciasto jest klejące należy dodać trochę mąki.
2. Ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuję na 3 mm grubości. 3. Następnie foremką gwiazdką wycinam gwiazdki a w każdej gwiazdce wycinam środek najlepiej kieliszkiem.
4. Smażę na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni.
5. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem. 6. Gotowe. 7. Smacznego.