Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne, chrupiące i błyskawiczne w przygotowaniu ciasteczka rozetki, smażone na specjalnych foremkach
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25149
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25149
Składniki
Składniki na ciasto dajemy do miski i miksujemy na gładkie ciasto-jest to ciasto jak na naleśniki tylko trochę gęstsze :)
Na patelnię wlewamy olej, tak by foremki były w nim zanurzone, więc oleju wlewamy na wysokość foremek.
Foremki wkładamy do oleju i podgrzewamy go. Foremki muszą być bardzo dobrze nagrzane. Następnie wyciągamy foremkę, strzepujemy resztę oleju i zanurzamy ją w cieście tak do 2/3 wysokości. Szybko wkładamy na olej, w ciągu kilku sekund ciasto się zezłoci i powinno samo odejść od foremki, jeśli nie odejdzie trzeba leciutko podważyć widelcem.
Ciasteczka smażymy na słoty kolor z obu stron, one cię smażą bardzo szybko.
Tak postępujemy z całym ciastem. Usmażone ciasteczka dajemy na ręcznik papierowy by obciekły z nadmiaru oleju.
Posypujemy cukrem pudrem.