Do góry

Desery Przepis na:

Kawa po koreańsku - Dalgona coffee

Kawa po koreańsku - Dalgona coffee

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1551

Dodano:

Odsłon: 5753

Ostatni hit internetu. Gdzie nie spojrzałam, wszędzie kawa po koreańsku. Nie było wyjścia, musiałam zrobić :) Moja wersja, jest trochę łagodniejsza od oryginału, ponieważ nie lubię mocnej kawy. Dla mnie, to bardziej deser, niż kawa. Puszysta słodka pianka kawowa i mleko. Całkiem fajnie to smakuje. Jeśli jeszcze nie robiliście, to polecam wypróbować. Możecie ją zrobić na ciepło, lub na zimno. Podaję składniki na jedną dużą kawę.

Składniki

  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki gorącej wody
  • 3/4 szklanki ciepłego mleka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kawa po koreańsku - Dalgona coffee

Przygotowanie

  1. Kawę i cukier, wsypać do naczynia. Dodać gorącą wodę. Zmiksować mikserem, na puszystą piankę.

    Do szklanki wlać mleko, dopełnić kawową pianką. Gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 07 kwietnia Kawę pijam bardzo okazyjnie, ale jak już piję to musi być wypaśna. Na pewno wypróbuję ten przepis! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń