Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem. Poniżej prosty sposób na kawę przypominającą szarlotkę. Jest pyszna.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1932
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3884
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3699
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 485
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1932
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3884
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3699
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 485
Składniki
Zaparzyć espresso (można osłodzić według preferencji, dla mnie jabłkowo żurawinowa wkładka była wystarczająco słodka). Żurawinę zalać wrzątkiem i pozostawić, aż zmięknie. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, podsmażyć na patelni z miodem i przyprawami. Gorącą masę zmiksować razem z odsączoną żurawiną. Dolać świeżo zaparzoną kawę i zmiksować ponownie. Podawać z bitą śmietaną.