Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem. Poniżej prosty sposób na kawę przypominającą szarlotkę. Jest pyszna.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2839
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1948
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 746
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2839
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1948
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 746
Składniki
Zaparzyć espresso (można osłodzić według preferencji, dla mnie jabłkowo żurawinowa wkładka była wystarczająco słodka). Żurawinę zalać wrzątkiem i pozostawić, aż zmięknie. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, podsmażyć na patelni z miodem i przyprawami. Gorącą masę zmiksować razem z odsączoną żurawiną. Dolać świeżo zaparzoną kawę i zmiksować ponownie. Podawać z bitą śmietaną.