Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem. Poniżej prosty sposób na kawę przypominającą szarlotkę. Jest pyszna.
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2045
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 294
Polecam.
Odsłon: 1902
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 694
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2045
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 294
Polecam.
Odsłon: 1902
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 694
Składniki
Zaparzyć espresso (można osłodzić według preferencji, dla mnie jabłkowo żurawinowa wkładka była wystarczająco słodka). Żurawinę zalać wrzątkiem i pozostawić, aż zmięknie. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, podsmażyć na patelni z miodem i przyprawami. Gorącą masę zmiksować razem z odsączoną żurawiną. Dolać świeżo zaparzoną kawę i zmiksować ponownie. Podawać z bitą śmietaną.