Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem. Poniżej prosty sposób na kawę przypominającą szarlotkę. Jest pyszna.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12116
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2460
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12116
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2460
Składniki
Zaparzyć espresso (można osłodzić według preferencji, dla mnie jabłkowo żurawinowa wkładka była wystarczająco słodka). Żurawinę zalać wrzątkiem i pozostawić, aż zmięknie. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, podsmażyć na patelni z miodem i przyprawami. Gorącą masę zmiksować razem z odsączoną żurawiną. Dolać świeżo zaparzoną kawę i zmiksować ponownie. Podawać z bitą śmietaną.