Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks - szybki, najeżony bakaliami, oprószony cukrem pudrem - pychota. Nie tylko na święta :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12956
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14239
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5890
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12956
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14239
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5890
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok. Bakalie umieścić w misce i zalać sokiem z pomarańczy, odstawić na pół godziny. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać Masło z cukrem ubić mikserem na jasną masę, dodawać po 1 jajku. Dodać przesianą mąkę z proszkiem, potem wmieszać odsączone bakalie.Dodać przyprawę do grzańca. Ciasto będzie dość gęste.
keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, równomiernie rozłożyć z niej ciasto. Piec przez 25 minut w temp. 160 st, potem przez około 40 w temp.175 st. Sprawdzić patyczkiem. Oprószyć cukrem pudrem. Pycha!