Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks - szybki, najeżony bakaliami, oprószony cukrem pudrem - pychota. Nie tylko na święta :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok. Bakalie umieścić w misce i zalać sokiem z pomarańczy, odstawić na pół godziny. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać Masło z cukrem ubić mikserem na jasną masę, dodawać po 1 jajku. Dodać przesianą mąkę z proszkiem, potem wmieszać odsączone bakalie.Dodać przyprawę do grzańca. Ciasto będzie dość gęste.
keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, równomiernie rozłożyć z niej ciasto. Piec przez 25 minut w temp. 160 st, potem przez około 40 w temp.175 st. Sprawdzić patyczkiem. Oprószyć cukrem pudrem. Pycha!