Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na keks. Pyszne ciasto ucierane z dużą ilością bakalii. Można użyć gotowej mieszanki, lub skomponować swoją, dodając to co lubimy. Keks zachowuje świeżość przez kilka dni.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1045
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 76
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1045
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 76
Składniki
Na początek, przygotować bakalie. Większe owoce, takie jak śliwki i morele, pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy również pokroić. Wszystkie bakalie wsypać do miski. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Tak żeby bakalie były obtoczone mąką.
Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając. Kiedy masa będzie gładka, wsypać bakalie z mąką. Wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 1 godzinę i 10 minut.
Wystudzone ciasto polukrować. Przygotować lukier. Cukier puder i kakao wymieszać. Dodać mleko i mieszać do uzyskania gładkiego lukru.