Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na keks. Pyszne ciasto ucierane z dużą ilością bakalii. Można użyć gotowej mieszanki, lub skomponować swoją, dodając to co lubimy. Keks zachowuje świeżość przez kilka dni.
Na początek, przygotować bakalie. Większe owoce, takie jak śliwki i morele,
pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy również pokroić.
Wszystkie bakalie wsypać do miski. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia.
Wszystko razem wymieszać. Tak żeby bakalie były obtoczone mąką.
Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli.
Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając.
Kiedy masa będzie gładka, wsypać bakalie z mąką. Wymieszać łyżką.
Tak przygotowane ciasto, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 1 godzinę i 10 minut.
Wystudzone ciasto polukrować.
Przygotować lukier. Cukier puder i kakao wymieszać. Dodać mleko i mieszać
do uzyskania gładkiego lukru.
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 487
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 351
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 301
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4738
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 313
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 487
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 351
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 301
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4738
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 313
Składniki
Na początek, przygotować bakalie. Większe owoce, takie jak śliwki i morele, pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy również pokroić. Wszystkie bakalie wsypać do miski. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Tak żeby bakalie były obtoczone mąką.
Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając. Kiedy masa będzie gładka, wsypać bakalie z mąką. Wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 1 godzinę i 10 minut.
Wystudzone ciasto polukrować. Przygotować lukier. Cukier puder i kakao wymieszać. Dodać mleko i mieszać do uzyskania gładkiego lukru.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 441
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 189