Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna wersja keksa, ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4535
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 545
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4535
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 545
Składniki
Wymieszać wszystkie składniki oprócz rodzynek i orzechów na gładką masę( jest dosyć gęsta), ja używam maszyny do chleba. Następnie dodać pokrojone orzechy i rodzynki, wymieszać. Przełożyć do dużej foremki prostokątnej lub 2 małych keksówek. Foremki posmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku, temp. 170st, termoobieg, ok. 50 min.
Smacznego! Proszę pamiętać , że im dojrzalsze banany tym słodsze ciasto, trzeba wtedy dodać trochę mniej cukru..