Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste ciasto bez pieczenia:)
 
        Naczynie żaroodporne
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6625
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2135
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6625
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2135
 
         
         
                Składniki
Roztapiam w kąpieli wodnej białą czekoladę oraz mleczną czekoladę (czekolady roztapiam osobno, ponieważ będziemy tworzyć jasną i ciemną masę). Czekolady wystudzam.
Wystudzoną białą czekoladę przelewam do miski, dodaję 300 mililitrów śmietanki 30% oraz serek mascarpone i miksuję do uzyskania gęstej masy. Kiedy masa będzie już gęsta dodaję do niej 3 szklanki płatków Kangus i delikatnie, ale dokładnie mieszam. Masę wkładam do lodówki na czas przygotowania ciemnej masy
Przygotowuję ciemną masę: roztopioną mleczną czekoladę przelewam do miski i miksuję wraz z 100 mililitrów śmietanki 30% na gęstą masę.
W naczyniu żaroodopornym wyścielonym papierem do pieczenia rozkładam herbatniki, a na nich rozsmarowuję jasną masę na to dodaję herbatniki i na herbatnikach rozsmarowuję ciemną masę. Wierzch posypuję płatkami Kangus. Smacznego!