Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste ciasto bez pieczenia:)
Naczynie żaroodporne
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 420
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 853
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 420
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 853
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
Roztapiam w kąpieli wodnej białą czekoladę oraz mleczną czekoladę (czekolady roztapiam osobno, ponieważ będziemy tworzyć jasną i ciemną masę). Czekolady wystudzam.
Wystudzoną białą czekoladę przelewam do miski, dodaję 300 mililitrów śmietanki 30% oraz serek mascarpone i miksuję do uzyskania gęstej masy. Kiedy masa będzie już gęsta dodaję do niej 3 szklanki płatków Kangus i delikatnie, ale dokładnie mieszam. Masę wkładam do lodówki na czas przygotowania ciemnej masy
Przygotowuję ciemną masę: roztopioną mleczną czekoladę przelewam do miski i miksuję wraz z 100 mililitrów śmietanki 30% na gęstą masę.
W naczyniu żaroodopornym wyścielonym papierem do pieczenia rozkładam herbatniki, a na nich rozsmarowuję jasną masę na to dodaję herbatniki i na herbatnikach rozsmarowuję ciemną masę. Wierzch posypuję płatkami Kangus. Smacznego!