Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne, choć nieziemsko słodkie :) Mały kawałeczek w zupełności gasi pragnienie słodyczy :)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 259
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25200
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 259
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25200
Składniki
Wykonanie: W kąpieli wodnej roztopić białe czekolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a nim herbatniki. Następnie wlać białą masę z płatkami Kangus. Przygotować ciemną masę: ubić 100 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne. Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus. Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez noc.