Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne, choć nieziemsko słodkie :) Mały kawałeczek w zupełności gasi pragnienie słodyczy :)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6476
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2058
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6476
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2058
 
         
         
                Składniki
Wykonanie: W kąpieli wodnej roztopić białe czekolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a nim herbatniki. Następnie wlać białą masę z płatkami Kangus. Przygotować ciemną masę: ubić 100 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne. Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus. Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez noc.