Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SEZON NA ŚLIWKI TRWA ,WIĘC SKORZYSTAJMY.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14398
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19502
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14398
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19502
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13157
Składniki
Ziemniaki posolone ugotować ,dobrze rozgnieśc lub przepuścić przez praskę .Z wystudzonych ziemniaków ,mąki pszennej ,ziemniaczanej oraz jajka zagnieśc ciasto .Z ciasta formować małe placuszki ,na każdy położyć polówkę śliwki ,śliwkę posypać cukrem wymieszanym z cynamonem .Placki zlepiać i formować kulki .Zagotować wodę z odrobiną soli,przygotowane knedle wrzucać na wrzątek i gotować okolo 5 minut .Można podać posypane cukrem i polane śmietaną