Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SEZON NA ŚLIWKI TRWA ,WIĘC SKORZYSTAJMY.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Ziemniaki posolone ugotować ,dobrze rozgnieśc lub przepuścić przez praskę .Z wystudzonych ziemniaków ,mąki pszennej ,ziemniaczanej oraz jajka zagnieśc ciasto .Z ciasta formować małe placuszki ,na każdy położyć polówkę śliwki ,śliwkę posypać cukrem wymieszanym z cynamonem .Placki zlepiać i formować kulki .Zagotować wodę z odrobiną soli,przygotowane knedle wrzucać na wrzątek i gotować okolo 5 minut .Można podać posypane cukrem i polane śmietaną