Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki deser który na pewno przypadnie do gustu miłośnikom czekolady i pianek marshmallow.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
W kąpieli wodnej ( miska nad gotującą się wodą w garnku ) rozpuścić masło, miód i połamaną czekoladę. Podgrzewać do momentu aż masa stanie się gładka i jednolita. Zdjąć miskę z garnka. Herbatniki pokruszyć niezbyt starannie. Pianki pokroić na mniejsze kawałki. Do masy czekoladowej dodać herbatniki, pianki i wiśnie bądź żurawinę. Dokładnie wymieszać łyżką. Dno foremki 20x20 wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Masę wyłożyć do foremki i dokładnie rizprowadzić po całej powierzchni. Wyrównać lekko dociskając. Wstawić do lodówki, najlepiej na nic. Zqstygniętą tabliczkę wyjąć z foremki i ostrym nożem pokroić na mniejsze kawałki. Smacznego!