Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1138
Dodano: 04.06.2015
Odsłon: 6894
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
W kąpieli wodnej ( miska nad gotującą się wodą w garnku ) rozpuścić masło, miód i połamaną czekoladę. Podgrzewać do momentu aż masa stanie się gładka i jednolita. Zdjąć miskę z garnka.
Herbatniki pokruszyć niezbyt starannie.
Pianki pokroić na mniejsze kawałki.
Do masy czekoladowej dodać herbatniki, pianki i wiśnie bądź żurawinę. Dokładnie wymieszać łyżką.
Dno foremki 20x20 wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia.
Masę wyłożyć do foremki i dokładnie rizprowadzić po całej powierzchni. Wyrównać lekko dociskając.
Wstawić do lodówki, najlepiej na nic.
Zqstygniętą tabliczkę wyjąć z foremki i ostrym nożem pokroić na mniejsze kawałki.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)