Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezapomniany deser z czasów PRL-u. Jest tani, szybki i łatwy w przygotowaniu. Do puszystej masy dodaliśmy słodkie maliny, ale będą pasować również truskawki, porzeczki i wiśnie. Ten deser przeniesie cię do czasów beztroskiego dzieciństwa.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Jajka wbij do dużej miski, dodaj połowę cukru (10 g) i łyżeczkę pasty waniliowej. Całość miksuj na najmniejszych obrotach.
Gdy masa podwoi swoją objętość, wsyp resztę cukru i za pomocą rózgi ucieraj do momentu, aż będzie puszysta.
Na dno kokilek wyłóż po 3 łyżki masy, na niej poukładaj po kilka malin, przykryj 1 łyżką koglu-moglu.
Deser zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 9-10 minut.
Serwuj jeszcze ciepły, udekorowany malinami i posypany cukrem pudrem.