Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezapomniany deser z czasów PRL-u. Jest tani, szybki i łatwy w przygotowaniu. Do puszystej masy dodaliśmy słodkie maliny, ale będą pasować również truskawki, porzeczki i wiśnie. Ten deser przeniesie cię do czasów beztroskiego dzieciństwa.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Jajka wbij do dużej miski, dodaj połowę cukru (10 g) i łyżeczkę pasty waniliowej. Całość miksuj na najmniejszych obrotach.
Gdy masa podwoi swoją objętość, wsyp resztę cukru i za pomocą rózgi ucieraj do momentu, aż będzie puszysta.
Na dno kokilek wyłóż po 3 łyżki masy, na niej poukładaj po kilka malin, przykryj 1 łyżką koglu-moglu.
Deser zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 9-10 minut.
Serwuj jeszcze ciepły, udekorowany malinami i posypany cukrem pudrem.