Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezapomniany deser z czasów PRL-u. Jest tani, szybki i łatwy w przygotowaniu. Do puszystej masy dodaliśmy słodkie maliny, ale będą pasować również truskawki, porzeczki i wiśnie. Ten deser przeniesie cię do czasów beztroskiego dzieciństwa.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2826
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 39
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 352
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2826
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 39
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 352
Składniki
Jajka wbij do dużej miski, dodaj połowę cukru (10 g) i łyżeczkę pasty waniliowej. Całość miksuj na najmniejszych obrotach.
Gdy masa podwoi swoją objętość, wsyp resztę cukru i za pomocą rózgi ucieraj do momentu, aż będzie puszysta.
Na dno kokilek wyłóż po 3 łyżki masy, na niej poukładaj po kilka malin, przykryj 1 łyżką koglu-moglu.
Deser zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 9-10 minut.
Serwuj jeszcze ciepły, udekorowany malinami i posypany cukrem pudrem.