Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6466
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2056
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6466
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2056
 
         
         
                Składniki
CIASTO: wszystkie składniki zagnieść i schlodzić. Wylepić tortownicę, ponakłuwać i piec 15 minut w temperaturze 200 stopni
KREM: żółtka utrzeć z cukrem; wymieszać z mąką. Zagotować mleko, gorącym zalać kogel-mogel i mieszając ogrzewać na bardzo małym ogniu aż zgęstnieje. Dodać wiórki i KASIĘ. Utrzeć i wyłożyć na podpieczone ciasto. Zapiec razem 20 minut w temperaturze 180 stopni.
BEZA: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodać stopniowo cukier puder i dalej ubijać. Nałożyć na kokosowy wierzch. Zapiec razem 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.
Ciasto ostudzić, wstawić na noc do lodówki.