Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały nam białka jajek? Zróbmy pyszne ciasteczka idealne do kawy...
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 3641
Szybka, prosta i niezwykle smaczna sałatka z brokułem i chrupiącym boczkiem....
Odsłon: 26
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 744
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 9401
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 3641
Szybka, prosta i niezwykle smaczna sałatka z brokułem i chrupiącym boczkiem....
Odsłon: 26
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 744
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 9401
Składniki
Białka (mogą być z lodówki, ale niekoniecznie) ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier, cały czas ubijając. Następnie wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, nabieramy małą porcję masy jedną łyżką i drugą ściągamy formując okrągłe ciasteczko. Nie martwmy się, jeśli będzie nieregularne i postrzępione ;) Pamiętajmy, by zachować małe odstępy między ciastkami. Z podanych składników wyszło mi ok 40 kokosanek. Pieczemy w 180 st. C ok 15-20 min, aż ciasteczka będą rumiane, ale nie spieczone (inaczej będą suche z posmakiem goryczki). Smacznego!