Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Idealne na przyjęcie komunijne, urodzinowe, imieninowe. Dzisiaj imieniny Stanisława, mojego męża.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425180
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425180
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Składniki
Tortownica 22 cm. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, studzimy. Schłodzoną śmietanę i jogurt ubijamy do lekkiego zgęstnienia. 1 łyżkę masy mieszamy z galaretką, dodajemy drugą, mieszamy. Potem galaretkę przelewamy do masy, dobrze mieszamy. Można dodać kilka kropli soku z cytryny. Na spód tortownicy kładziemy warstwę lekko spryskanych herbatą biszkoptów, rozkładamy wiśnie i zalewamy masą. Schładzamy w lodówce kilka godzin.