Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Idealne na przyjęcie komunijne, urodzinowe, imieninowe. Dzisiaj imieniny Stanisława, mojego męża.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1090
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1067
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13015
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1090
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1067
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13015
Składniki
Tortownica 22 cm. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, studzimy. Schłodzoną śmietanę i jogurt ubijamy do lekkiego zgęstnienia. 1 łyżkę masy mieszamy z galaretką, dodajemy drugą, mieszamy. Potem galaretkę przelewamy do masy, dobrze mieszamy. Można dodać kilka kropli soku z cytryny. Na spód tortownicy kładziemy warstwę lekko spryskanych herbatą biszkoptów, rozkładamy wiśnie i zalewamy masą. Schładzamy w lodówce kilka godzin.