Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Idealne na przyjęcie komunijne, urodzinowe, imieninowe. Dzisiaj imieniny Stanisława, mojego męża.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33543
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 135
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 255
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33543
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 135
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 255
Składniki
Tortownica 22 cm. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, studzimy. Schłodzoną śmietanę i jogurt ubijamy do lekkiego zgęstnienia. 1 łyżkę masy mieszamy z galaretką, dodajemy drugą, mieszamy. Potem galaretkę przelewamy do masy, dobrze mieszamy. Można dodać kilka kropli soku z cytryny. Na spód tortownicy kładziemy warstwę lekko spryskanych herbatą biszkoptów, rozkładamy wiśnie i zalewamy masą. Schładzamy w lodówce kilka godzin.