Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Idealne na przyjęcie komunijne, urodzinowe, imieninowe. Dzisiaj imieniny Stanisława, mojego męża.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Tortownica 22 cm. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, studzimy. Schłodzoną śmietanę i jogurt ubijamy do lekkiego zgęstnienia. 1 łyżkę masy mieszamy z galaretką, dodajemy drugą, mieszamy. Potem galaretkę przelewamy do masy, dobrze mieszamy. Można dodać kilka kropli soku z cytryny. Na spód tortownicy kładziemy warstwę lekko spryskanych herbatą biszkoptów, rozkładamy wiśnie i zalewamy masą. Schładzamy w lodówce kilka godzin.