Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu ciasto i bardzo smaczne dla osób które uwielbiają kokos.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3640
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 451
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3640
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 451
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem,następnie dodawać powoli żółtka i mąkę ziemniaczaną i pszenną mieszając na wolnych obrotach. Piec w 180 st C przez około 30-35 minut. Porcja na dużą blachę.
Polewa czekoladowa: W małym garnku rozpuścić margarynę z kakao i cukrem.Podgrzewać na małym ogniu,gdy masa nam się rozpuści zdjąć z ognia,wlać śmietanę i energicznie wymieszać.
Przestudzony biszkopt pokroić w kostkę i zamaczać w polewie czekoladowej następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Smacznego!!!