Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem ponuro i zimno, a ja zaproponuję wam słodziutkie kulki kokosowe na polepszenie nastroju.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Składniki
W garnku gotujemy śmietankę z cukrem aż się rozpuści, dodajemy pokruszoną czekoladę, zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy by wystygło. Jak jest chłodne ucieramy około 5 minut mikserem, dodajemy 150 gram wiórków kokosowych i mieszamy. Resztę wiórków wysypujemy na talerzyk. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki by się dobrze schłodziły.
SMACZNEGO