Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem ponuro i zimno, a ja zaproponuję wam słodziutkie kulki kokosowe na polepszenie nastroju.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415960
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415960
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Składniki
W garnku gotujemy śmietankę z cukrem aż się rozpuści, dodajemy pokruszoną czekoladę, zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy by wystygło. Jak jest chłodne ucieramy około 5 minut mikserem, dodajemy 150 gram wiórków kokosowych i mieszamy. Resztę wiórków wysypujemy na talerzyk. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki by się dobrze schłodziły.
SMACZNEGO