Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem ponuro i zimno, a ja zaproponuję wam słodziutkie kulki kokosowe na polepszenie nastroju.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12080
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12762
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4190
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12080
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12762
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4190
Składniki
W garnku gotujemy śmietankę z cukrem aż się rozpuści, dodajemy pokruszoną czekoladę, zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy by wystygło. Jak jest chłodne ucieramy około 5 minut mikserem, dodajemy 150 gram wiórków kokosowych i mieszamy. Resztę wiórków wysypujemy na talerzyk. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki by się dobrze schłodziły.
SMACZNEGO