Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię desery, których zrobienie nie wymaga dyplomu mistrza cukiernictwa, a mimo to wygladają efektownie. Ten do takich należy, bezwątpienia cieszy oko i zapewne przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym koneserom galaretki. Smaczna, lekka alternatywa dla ciężkich ciast i kremów, świetnie sprawdzi się na urodzinach pociechy lub umili ciepłe popołudnie w ogrodzie.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2736
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2736
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Składniki
1) Połowę galaretki rozpuścić w szklance goracej wody i odstawić do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę rozlać po równo do pucharków i odłożyć do lodówki, aż stężeje. 2) Kiedy galaretka stężeje, drugą część rozpuścić w połowie szklanki goracej wody dodać jednen serek (150 g) i dokładnie wymieszać. Następnie rozlać po równo do pucharków na pierwszą warstwę i ponownie odstawić do lodówki, aż stężeje. 3) Z drugą galaretką powtórzyć pierwsze dwa kroki tworząc 2 kolejne warstwy. 4) Gotowy deser podawać ze świeżymi owocami. Rada: można użyć większej ilości kolorowych galaretek i serków robiąc więcej cieńszych warstw. Każda dodatkowa galaretka i serek to 2 dodatkowe porcje.