Do góry

Desery Przepis na:

Kolorowy mix

Kolorowy mix

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 904

Dodano:

Odsłon: 268

Ciasto w którym występują różne smaki i aromaty, stanowi apetyczną kompozycję.

Składniki

  • Jajka kurze - 4 szt.
  • Cukier kryształ - 16 dag
  • Mąka tortowa - 16 dag
  • Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Szpinak mrożony - 2 kulki
  • Sernik na zimno - 1 opakowanie
  • Ciastka orzechowe - 12 szt.
  • Brzoskwinie z syropu - 6 połówek
  • Galaretka o smaku truskawkowym - 2 szt.
  • Mleko - 1 1/2 szklanki
  • Wiórka do posypania
  • Śmietana 30 % - 220 ml
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kolorowy mix

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić, utrzeć. Jajka wybić dodać cukier i robotem utrzeć na puszysto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem, wymieszać, na końcu dodać szpinak , wszystko wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 36x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 20 minut lub do suchego patyczka. Ciasto przestudzić.

  2. Sernik na zimno przygotować w/g przepisu na opakowaniu, wyłożyć na ciasto.

  3. Brzoskwinie pokroić na połowę. Ciastka ułożyć na sernik a między nie brzoskwinie.

  4. Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, odstawić do krzepnięcia.Gdy galaretka zaczyna krzepnąć , śmietanę ubić na puszysto i wymieszać z galaretką. Wyłożyć na ciasto , posypać wiórkami kokosowymi.

  5. Ciasto pokroić na porcje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń