Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy deser z galaretką- salceson.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1613
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1613
Składniki
Dzień wcześniej przygotowuję 3 galaretki. Każdą rozpuszczam w gorącej wodzie, w ilości o połowę mniejszej niż na opakowaniu. Zamieszać, rozpuścić i już nie gotować. Przełożyć do płaskiego pojemnika i zostawić do stężenia, najlepiej na całą noc.
Nastepnego dnia galaretki kroimy w równą kosteczkę. Czwartą( zieloną) galaretkę rozpuszczam w szklance wody, schładzam i dodaję śmietankę. Już nie słodzę, ponieważ galaretki są słodkie.
Podłużną foremkę wykładam przeźroczystą folią. Wykładam część pociętej galaretki, wylewam lekko już tężejącą śmietanę i wykładam resztę galaretek. Wyrównuję i wstawiam foremkę do zimnego, najlepiej na noc. Nastepnego dnia wyjmuję deserek z foremki, dzięki folii jest to bardzo łatwe i kroję na kawałki. Gotowe. Smacznego :-)