Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto orzechowe obtoczone w polewie i oprószone wiórkami kokosowymi. Jedne z moich ulubiony ciastek z dzieciństwa. Idealna na różne imprezy.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 23
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2631
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 130
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 23
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2631
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 130
Składniki
ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, mieszamy Białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie dodajemy po żółtku cały czas delikatnie ubijając i dodajemy pozostałe składniki. Napełniamy wysmarowaną odrobiną oleju formę i pieczemy ok. 25-30 min w temperaturze 180 °C. Najlepiej sprawdzić wykałaczką czy ciasto się upiekło. Studzimy. Kroimy w kostkę (prostokąty lub trójkąty). polewa: Mąkę mieszamy z wodą i cukrem. Masło rozgrzewamy w rondelku. Wszystkie składniki podgrzewamy na małym ogniu aż do połączenia się wszystkich składników i uzyskania gładkiej, czekoladowej masy, aby tylko zawrzała, nie gotujemy. Pokrojone ciasto moczymy w polewie czekoladowej, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy do zastygnięcia. Smacznego! Rada: Ja użyłam foremki o wymiarach 25cm x 38 cm