Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto orzechowe obtoczone w polewie i oprószone wiórkami kokosowymi. Jedne z moich ulubiony ciastek z dzieciństwa. Idealna na różne imprezy.
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 96
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 18
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2185
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 82
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 96
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 18
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2185
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 82
Składniki
ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, mieszamy Białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie dodajemy po żółtku cały czas delikatnie ubijając i dodajemy pozostałe składniki. Napełniamy wysmarowaną odrobiną oleju formę i pieczemy ok. 25-30 min w temperaturze 180 °C. Najlepiej sprawdzić wykałaczką czy ciasto się upiekło. Studzimy. Kroimy w kostkę (prostokąty lub trójkąty). polewa: Mąkę mieszamy z wodą i cukrem. Masło rozgrzewamy w rondelku. Wszystkie składniki podgrzewamy na małym ogniu aż do połączenia się wszystkich składników i uzyskania gładkiej, czekoladowej masy, aby tylko zawrzała, nie gotujemy. Pokrojone ciasto moczymy w polewie czekoladowej, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy do zastygnięcia. Smacznego! Rada: Ja użyłam foremki o wymiarach 25cm x 38 cm