Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto możemy upiec nawet 2 tygodnie wcześniej. Z podanych składników zagnieśc ciasto podzielic na ok. 15 części. Każdą częśc rozwałkowac cienko i upiec krążki (na złoto), w prodiżu lub w tortownicy wyłożonych papierem do pieczenia (w temp. 180 stopni). Wystudzic. Z tej porcji wychodzą dwa wysokie torciki lub trzy niskie (w/g uznania).
MASA: Śmietanę wymieszac z kako. Każdy krążek ciasta smarowac śmietaną, posypac cukrem pudrem i przykryc następnym krążkiem (przycisnąc), by utworzył się torcik. Podawac następnego dnia. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Gutka 07 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
hmmm...0 Kto głosował? | Odpowiedz