Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12782
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14015
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5837
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12782
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14015
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5837
Składniki
Ciasto możemy upiec nawet 2 tygodnie wcześniej. Z podanych składników zagnieśc ciasto podzielic na ok. 15 części. Każdą częśc rozwałkowac cienko i upiec krążki (na złoto), w prodiżu lub w tortownicy wyłożonych papierem do pieczenia (w temp. 180 stopni). Wystudzic. Z tej porcji wychodzą dwa wysokie torciki lub trzy niskie (w/g uznania).
MASA: Śmietanę wymieszac z kako. Każdy krążek ciasta smarowac śmietaną, posypac cukrem pudrem i przykryc następnym krążkiem (przycisnąc), by utworzył się torcik. Podawac następnego dnia. Smacznego.